Checklist bruiloft

Checklist

Zoals je inmiddels weet komt er heel wat bij kijken als je aan de slag gaat met je eigen bruiloft. Muziek mag op geen enkele bruiloft ontbreken, maar er zijn heel veel keuzes te maken.

Zelf of uitbesteden?

Ik kom nog steeds mensen tegen die zelf de muziek op hun eigen huwelijksfeest verzorgen. Uiteraard behoort dit tot de mogelijkheden. Je maakt dan zelf een playlist op je Ipod en je instrueert iemand waar je welke muziek wil horen. Vraag dit niet van de ceremoniemeester, want die heeft al genoeg taken. Vraag hem of haar wel om te checken of de muziek volgens het draaiboek afgespeeld wordt. Check zelf van te voren of de Ipod overal goed kan worden aangesloten. Ga je voor een spetterende feestavond waar de dansvloer de hele avond gevuld moet zijn, dan kun je beter professionals inhuren. Zij hebben de mensen, apparatuur, kennis en ervaring om jullie avond tot grotere hoogte te brengen. Leuke bijkomstigheid: je wordt zelf ook verrast omdat je niet de hele playlist zelf hebt opgesteld. 

Band en/of DJ?

Als je dan besloten hebt om professionals in te huren, kom je al snel bij de vraag of je een band of een DJ wil inhuren. In het verleden werden alleen maar live artiesten ingehuurd, maar de laatste jaren worden meer en meer DJ’s gevraagd. Er zijn grote verschillen. Over het algemeen is er meer respect voor muzikanten dan voor DJ’s. Een live artiest geeft ook meer beleving. Een DJ kan statisch zijn vergeleken met live artiesten. Een DJ’s is echter goedkoper, heeft geen pauzes, heeft meer repertoire, speelt ook dance, house & recente top40, kan sneller inspelen op de dansvloer en zingt niet vals ;-). Al zijn er live artiesten die wel dance, house & recente top40 spelen en er zijn DJ’s die jammen met live muzikanten. Je krijgt dan het beste van twee werelden. Bruidsparen met een breder budget kunnen ook kiezen voor een Band in combinatie met een DJ. Heb je minder budget? Denk dan eens aan een DJ-band: een formatie van een DJ & muzikanten.

Ceremonie, receptie en/of feestavond?

Voor de hand ligt dat je entertainment zoekt voor de feestavond, maar denk ook eens aan begeleiding van de ceremonie of muzikale omlijsting van de receptie. De emotie tijdens de ceremonie kan nog eens versterkt worden door muziek. Zo heb ik eens een super emotionele ceremonie begeleidt met alleen maar muziek van Andrea Bocelli. Achtergrondmuziek tijdens de receptie geeft de receptie ook net wat meer stijl. Denk aan een muzikaal trio of een lounge DJ met live saxofonist. 

Stijldansen of housen?


Sta goed stil bij de muziek en sfeer van de feestavond. Een stijldansavond is een heel ander feest dan een Ibiza White party. Ga je voor een stijldans avond of wil je gedeeltes van de avond kunnen stijldansen, dan is het handig om te checken of de band of DJ die muziek ook beheerst. Zijn jullie vrienden en familie wel van die party animals? Of doen ze dat alleen anoniem op grote house feesten? Let op: dat is anders dan een intieme bruiloft. Je bent niet de eerste die zich verbaast over vrienden die niet losgaan terwijl ze dat normaal wel doen…

Openingsdans of niet?

Ga je voor een spetterend dansfeest? Geef dan zelf het goede voorbeeld. Zorg voor een spetterende openingsdans en blijf daarna zelf ook zoveel mogelijk op de dansvloer. Jullie zijn het middelpunt van je eigen bruiloft. Sta je zelf de hele avond aan de bar? Dan staan jullie gasten dat misschien ook. Op Youtube zijn diverse varianten en voorbeelden van bijzondere openingsdansen te zien. Wel of geen verzoekjes? Aan de éne kant kunnen verzoekjes de betrokkenheid en dus de sfeer van een feest verhogen. Als DJ maak ik echter teveel mee dat de verzoekjes niet bruikbaar (genoeg) zijn om het beste uit de avond te halen. Als je gasten ook verwachten dat de verzoekjes worden gedraaid, dan maak je het de DJ niet gemakkelijk en wordt de opbouw van een avond rommelig. Zeker als het verzoekje volgens de DJ geen toegevoegde waarde heeft, wordt het voor de DJ een dilemma: draai je het verzoekje en heeft deze idd geen succes of draai je het verzoekje niet en krijg je achteraf verwijten dat je de verzoekjes niet (allemaal) draaide. Wat ons DJ’s betreft: verzoekjes prima, maar laat de DJ vrij in z’n keuze….

Stukjes?

Als stukjes leuk zijn (…) dan voegen ze sfeer toe, maar omdat stukjes vaak niet leuk zijn of te lang duren, adviseer ik deze zoveel mogelijk op momenten toe te laten dat het niet ten koste gaat van de feestavond. Dus voor de openingsdans of anders lang na de openingsdans als je gasten wat losser zijn en de DJ de kans heeft gekregen je gasten goed te laten dansen. Zijn er (te) veel stukjes? Probeer dan zoveel mogelijk stukjes direct na elkaar te laten doen, zodat de DJ of band niet te vaak onderbroken wordt. Het zal niet het eerste feest zijn waarbij de DJ of de band slechts en dus onbedoeld de pauzemuziek tussen de stukjes door verzorgde……

Over ons

Wie is Dj Wicky?

Demo

Dj Wicky

Wickyentertainment.nl

info@wickyevents.nl

Telefoon: +31(0)228518770

Grootebroek, NH

Inlaat 47, 1613 AB

Copyright 2013 by Bruiloft-disco.nl - All rights reserved